Interview Question & Answer MCSE & CCNA

CCNA: What is the Difference between Hub and Switch

What is CIDR, VLSM and CLSM, and VTP

Question 42:-What is CIDR {Classless Inter Domain Routing}?

Ans :- CIDR Stands for Classless Inter Domain Routing.

 

Question 43:-What is VLSM {Variable Length Subnet Mask}?

Ans :- VLSM stands For Variable Length Subnet Mask. Whenever we are Using Different-different Subnet Mask in entire Organization, that architecture Is Called VLSM.

Question 44:-What is CLSM {Constant Length Subnet Mask}?

Ans :-CLSM stands For Constant Length Subnet Mask. Whenever we are Using Same Subnet Mask in entire Organization, that architecture Is Called CLSM.

 

Question 45:-What is the function of Console Cable?

Ans :- With the help of console cable we will configure the router, switch, pix.

 

Question 46:-What is the function of Multilayer Switch?

Ans :- Multilayer switch provides The Different-Different Functionality in the Network. That means that switch provides the Function of Layer2 switch, layer 3 switch And Also Works as a layer 4 Switch in the network

 

Question 47:-What is Access List?

Ans :-   Access list provides the Normal security in the network. Access list telling the router that which IP packet will be forwarded and which IP packet will be discarded in the network.

 

Question 48:-What is the function of Layer 1 Device?

Ans :- Layer 1 device provides the communication within the single network ID. As for example Hub, Repeater, Cable, NIC

 

Question 49:-What is VTP {VLAN Trunking Protocol}?

Ans :- VTP Stands For VLAN Trunking Protocol. It is basically used in VLAN Environment. VLAN Trunking protocol provides the Sending and Receiving Multiple VLAN information In the Network.

 

Question 50:-How many types of VTP Operation Mode?

Ans :- There are three types Of VTP operation Mode in the Network

  1. VTP Server mode
  2. VTP Client Mode
  3. VTP Transparent mode

BY default all of The Switch Are VTP Server Mode in the Network.